top of page

Business Controller

Asset Intensieve Sector, Oost Nederland

Bedrijf & Functie

Ondernemend bedrijf binnen een zeer innovatieve bedrijfstak. Kapitaalintensief met sterk toenemende aandacht voor Big Data en Analytics. De assets bedragen meer dan € 5 mrd en per jaar wordt er rond de € 700 miljoen in deze assets geïnvesteerd. Aan jou om ervoor te zorgen dat deze investeringen ook genoeg opleveren.

In deze Business Control positie ben je verantwoordelijk om zowel naar de korte als de lange termijn te kijken. De organisatie wordt steeds meer data-gedreven zodat het ook beter kan beter voorspellen wat er gaat gebeuren. Jij bent in staat om uit deze data de juiste informatie te halen en daarmee goede beslissingen te nemen. 

Tegelijkertijd spelen er in deze sector veel ontwikkelingen die op de lange termijn het speelveld ingrijpend gaan veranderen. Vanuit deze rol is het ook aan jou om kritisch te kijken naar de lange termijn strategie en innovatie projecten die daaraan gerelateerd zijn. Je bekijkt daarnaast kritisch welke stuurinformatie beschikbaar is, of er andere KPI's moeten worden gemonitord en grijpt in wanneer investeringen te weinig (dreigen) op te leveren.

Je ondersteunt het MT waarin je focus dus echt op Business Control gerelateerde zaken ligt. Financial Control activiteiten zijn bij een ander onderdeel van de organisatie belegd. Uiteraard heb je hier regelmatig contact mee, maar jouw focus is echt gericht op de toekomst van het bedrijf.

Doorgroeimogelijkheden

Binnen ​deze organisatie zijn er meerdere doorgroeimogelijkheden. Het is een groot bedrijf waar ook van je wordt verwacht dat je iedere paar jaar een nieuwe stap zet. Daar zijn ze ook op ingericht. Er zijn binnen finance verschillende doorgroeimogelijkheden waarin meer gespecialiseerde rollen en functies met een management component mogelijk zijn. Waar jij zelf de voorkeur aan geeft.  

Profiel

​- WO opleiding in financieel/bedrijfseconomische richting​

- Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als Business Controller  

- Hoog energie niveau, gedreven, enthousiast

- Interesse in kapitaalintensieve industrie

- Interesse in Big Data / Analytics

- RC opleiding (of interesse om die te volgen) is een plus

Voor wie interessant?

- Een enthousiaste en gedreven Business Controller die kapitaal intensief bedrijf door een   grote transitie wil sturen.

Geïnteresseerd?

  

  

 

Jonna van Wijland

06 - 123 34 283

Geïnteresseerd?

Jonna van Wijland

06 - 123 34 283

bottom of page